Ma egy új pogácsa receptet próbáltam ki, próbáltam szigorúan ragaszkodni az abban foglaltaknak.
Nos, meggyőződésem, hogy aki lejegyezte, nem sütötte meg soha...
Kicsit muszály voltam változtatni, de csak olyanban, hogy nem tettem bele annyi zsiradékot. Ide az én általam elkészített ( minimálisan) módosított receptet írom:
Hozzávalók:
2 ek cukor
1bögre meleg víz
2 ek instant élesztő
3 bögre liszt kb 30 dkg (+kb még egy fél gyuraskor)
22 dkg zsiradék (nekem palmazsír)
2 tk só
25 dkg felkockázott sajt ( végül kb 15 fért bele)
Minimális reszelt sajt, lehet füstölt
Elkészítés:
A vízbe a cukrot és az élesztőt belettem, felfuttatni.
A lisztet a zsiradékkal összemorzsoltam, Majd a sót is bele tettem. Végül az élesztőt is hozzá borítottam, es nem túl alaposan osszegyurtam.
30 percig meleg helyen kelesztettem.
A sütőt elomelegítettem, majd elővettem a deszkát.
A tésztát átgyúrás után 1,5 cmre nyújtottam, szaggatam.
Minden pogiba melyedest csináltam es bele tömködtem egy-egy kocka sajtot. Megkentem tojással, reszelt sajttal megszórtam.
Én minden kelt tésztát először legalulra teszem be pár percre, hogy fel jöjjön, majd felteszem felülre pirulni.
Aki szereti az édes tésztát, az készítse így, aki sósan jobban szereti, az tegyen a tésztába 2 gerezd reszelt fokhagymát, de az élesztőhöz csak fél ek cukrot tegyen!!!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése