2013. május 8., szerda

2:1

Most következik  két nagyon könnyű recept, nekem az egyik egyáltalán nem, míg a másik meg rettenetesen ízlett. Viszont attól, hogy nekem nem, még másoknak igen, és el is fogyott, így közkinccsé teszem azt is!

Citromos túrótorta

Hozzávalók:
  • 4 citrom leve és reszelt héja
  • 50 dkg túró
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 1 csomag zselatin
  • ( 2 tortabevonó (egy is elég)
  • 2 dl tejszín)

Elkészítés:
 A túrót elkeverjük joghurttal, cukorral és citrom reszelt héjával. A citromok kifacsart levét 4 evőkanál vízzel és a zselatinnal felfőzzük. Ezt hozzákeverjük a túrós masszához és mehet a formába.

Ja! A forma! Én sütöttem egy 8 tojásos piskótát, amit 3 lapra vágtam, egy lapja bekerült az emeletes tortába, egy lapja a citromos alapja lett, a harmadik lap pedig a joghurtosé.
Írják több receptnél ezt a daráltkekszes margarinos alapot, de előre elkészítettem egyet és nagyon rossz lett... Így maradtam inkább a piskótánál.

Ezt a citomosat csokis bevonattal fedtem, mégpedig úgy, hogy mikor már dermedt, olvasztottam meg 2 tortabevonót, 2 dl tejszínt kevertem bele és ráöntöttem a tetejére. Elég lett volna felezni az adagot, mert túl vastag lett a teteje így.


Joghurttorta:


Hozzávalók:
  • 5 dl joghurt
  • 10 ek cukor
  • 1 korty vaníliaaroma
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 1cs zselatin
  • fagyasztott gyümölcs (meggy és ribizli házi, a málnát vettem)

Elkészítés:
 A joghurtot a cukorral és vaníliaíromával el kell keverni, és a tejszínt fel kell verni. Majd ezeket óvatosan összekeverni. A tejet a zselatinnal össze kell forralni, és a joghurtos keverékhez adni. Én ilyenkor kevertem bele a fagyos gyümölcsöket (nem olvasztottam ki). Lehet a piskótával bélelet kapcsos tortaformába önteni.


Én mindkét tortát előzör a fagyóba tettem, nem bíztam benne, hogy tényleg összedermed, de pedig igen. A joghurtos tetejére kicsit kötött és tettem még gyümölcsoket, hogy szebb legyen.

Nekem ez lett a kedvencem és el is készítem ezen a hétvégén is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése