Citromos túrótorta
Hozzávalók:
- 4 citrom leve és reszelt héja
- 50 dkg túró
- 2 pohár natúr joghurt
- 1 csomag zselatin
- ( 2 tortabevonó (egy is elég)
- 2 dl tejszín)
Elkészítés:
A túrót elkeverjük joghurttal, cukorral és citrom reszelt héjával. A citromok kifacsart levét 4 evőkanál vízzel és a zselatinnal felfőzzük. Ezt hozzákeverjük a túrós masszához és mehet a formába.
Ja! A forma! Én sütöttem egy 8 tojásos piskótát, amit 3 lapra vágtam, egy lapja bekerült az emeletes tortába, egy lapja a citromos alapja lett, a harmadik lap pedig a joghurtosé.
Írják több receptnél ezt a daráltkekszes margarinos alapot, de előre elkészítettem egyet és nagyon rossz lett... Így maradtam inkább a piskótánál.
Ezt a citomosat csokis bevonattal fedtem, mégpedig úgy, hogy mikor már dermedt, olvasztottam meg 2 tortabevonót, 2 dl tejszínt kevertem bele és ráöntöttem a tetejére. Elég lett volna felezni az adagot, mert túl vastag lett a teteje így.
Joghurttorta:
Hozzávalók:
- 5 dl joghurt
- 10 ek cukor
- 1 korty vaníliaaroma
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 1cs zselatin
- fagyasztott gyümölcs (meggy és ribizli házi, a málnát vettem)
Elkészítés:
A joghurtot a cukorral és vaníliaíromával el kell keverni, és a tejszínt fel kell verni. Majd ezeket óvatosan összekeverni. A tejet a zselatinnal össze kell forralni, és a joghurtos keverékhez adni. Én ilyenkor kevertem bele a fagyos gyümölcsöket (nem olvasztottam ki). Lehet a piskótával bélelet kapcsos tortaformába önteni.
Én mindkét tortát előzör a fagyóba tettem, nem bíztam benne, hogy tényleg összedermed, de pedig igen. A joghurtos tetejére kicsit kötött és tettem még gyümölcsoket, hogy szebb legyen.
Nekem ez lett a kedvencem és el is készítem ezen a hétvégén is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése