Túl vagyunk a "nagy napon", megvolt Pupikám első gyerekzsúrja, amire akkora volt a készülődés, hogy egyáltalán nem volt időm másra...
A sütiket én sütöttem, ezért szépen sorban megosztom a recepteket, mert többen jelezték a résztvevők közzül, hogy szeretnék ezt, vagy azt elkészíteni. :)
Kezdem az emeletes torta alsó szintjével. Pupikám emeletes tortát akart, én meg megcsináltam!
Igaz inkább nézett ki esküvőinek, mint szülinapinak, de ez nem számít, azt kaptam köszönetképp, hogy én vagyok a világ legjobb anyukája, szóval nem rontott a gyerek szemében semmit a szivecskés díszítés.
Ez volt az alaprecept:
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 12 dkg vaj
- 4 dkg porcukor
- csipet só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 6 db tojássárgája
- 13 dkg gőz felett olvasztott étcsokoládé
- 6 db tojásfehérje
- 18 dkg cukor
- 13 dkg liszt
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. 190 fokon kb. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra.Mondom ez az alap recept. Mivel több piskótát is sütöttem, ebbe vágtam még egy lapot sima sárga piskótából.
Rétegrend:
- csokisból,
- rá krémet,
- majd megkentem lekvárral,
- rá a sárga piskótát,
- rá krémet,
- majd csokis lap,
- krém
- és csokis tető.
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj, vagy Rama
A tetejét zöld (mert ez Pupikám kedvenc színe) foundanttal bevontam, annak az elkészítését külön bejegyzésbe szánom!
Rossz blogger vagyok, mert közben nem fotóztam, sőt! Egyáltalán nem fotóztam, a végeredményből a maradék szeletet sikerült lekapnom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése