Ez egy egyszerű 4 tojásos piskóta, kicsi tortaformában sütve. Én a piskótához szétbontom a tojásokat, a sárgához keverem a cukrot, annyi evőkanállal, amennyi tojást használok. Szerencsés vagyok, mert van két gépem, így gyors és hatékony lehetek, mert addig a másik gépben verődik a fehérjéből a tojáshab. A sárgához, amikor már kifehéredett hozzá adagolom kanalanként a lisztet, majd szépen összeforgatom a fehérje habbal. Vajas lisztes tortaformában sütöm.
Egy titkot elárulok. Sokan tesznek sütőport a liszhez, én nem szoktam, mert amikor teszek, hűléskor összeesik a tészta, mikor meg nem teszek, olyan marad, ahogy megsűlt. Lehet, hogy nincs összefüggés, de én mégis ezt véltem felhedezni.
Amíg sült a tészta és készült a krém, csepegtettem le házi meggybefőttet.
A krém pedig nem más, mint cukrászhab, illetve Rama tejszínből felvert hab. Tettem bele cukrozatlan kakaóport és úgy vertem fel, így kellemesen csokis a hab, könnyű és finom, a legegyszerűbb elkészíteni. A Hulalába és ebbe a Rama habba nem kell sem habfixáló, sem cukor.
Amikor kihűlt a piskóta, jöhet a rétegezés:
- piskóta
- hab
- meggy
- hab
- piskóta
- hab
- meggy
- hab
- piskóta
Még egy műhelytitok! Az alsó torta hiába főzöttkrémes, nem bírja el az alsót. Kellett alá támaszték, amit 7 db méretrevágott saslikpálcából oldottam meg, meg tettem közzé egy alufóliával bevont dekorgumit talpnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése