2013. május 7., kedd

"Emelet"

Most közzé teszem az emeletes torta emeletének a receptjét.
Ez egy egyszerű 4 tojásos piskóta, kicsi tortaformában sütve. Én a piskótához szétbontom a tojásokat, a sárgához keverem a cukrot, annyi evőkanállal, amennyi tojást használok. Szerencsés vagyok, mert van két gépem, így gyors és hatékony lehetek, mert addig a másik gépben verődik a fehérjéből a tojáshab. A sárgához, amikor már kifehéredett hozzá adagolom kanalanként a lisztet, majd szépen összeforgatom a fehérje habbal. Vajas lisztes tortaformában sütöm.
Egy titkot elárulok. Sokan tesznek sütőport a liszhez, én nem szoktam, mert amikor teszek, hűléskor összeesik a tészta, mikor meg nem teszek, olyan marad, ahogy megsűlt. Lehet, hogy nincs összefüggés, de én mégis ezt véltem felhedezni.

Amíg sült a tészta és készült a krém, csepegtettem le házi meggybefőttet.

 A krém pedig nem más, mint cukrászhab, illetve Rama tejszínből felvert hab. Tettem bele cukrozatlan kakaóport és úgy vertem fel, így kellemesen csokis a hab, könnyű és finom, a legegyszerűbb elkészíteni. A Hulalába és ebbe a Rama habba nem kell sem habfixáló, sem cukor.

Amikor kihűlt a piskóta, jöhet a rétegezés:
  1. piskóta
  2. hab
  3. meggy
  4. hab
  5. piskóta
  6. hab
  7. meggy
  8. hab
  9. piskóta
Ezt is bevontam foundanttal, de fehérrel.
Még egy műhelytitok! Az alsó torta hiába főzöttkrémes, nem bírja el az alsót. Kellett alá támaszték, amit 7 db méretrevágott saslikpálcából oldottam meg, meg tettem közzé egy alufóliával bevont dekorgumit talpnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése